Over mij: Monique van Poorten

Monique van Poorten heeft de passie om iedereen te helpen zijn gezondheid in eigen hand te nemen. Zij heeft door haar lesgeven, examineren, leergierigheid en haar jarenlange ervaring als kPNI en TRM therapeut veel ervaring opgedaan.

Veilig en betrouwbaar zelf aan de slag

Ben jij op zoek naar net die kennis of inzichten om zelf aan de slag te gaan met jouw gezondheid? Maar wel veilig, goed onderbouwd en ook nog effectief? Dan ben je op de juiste plek. Monique is namelijk van mening dat veel mensen al heel ver zijn met hun gezondheid. Wat Monique kan toevoegen om uiteindelijk jouw klachten goed aan te pakken, is de combinatie van veel vakgebieden integreren. Niet met veel supplementen zoals Monique bij vele collega’s ziet. Ook niet met zeer strikte diëten. Wel met goede tips voor voeding, leefstijl, maar ook over epigenetische achtergronden. Kortom, een heel scala aan geïntegreerde inzichten.

Veiligheid, evidence based maar vooral begrijpelijk uitgelegd, is volgens Monique de reden dat de inzichten en hoe het werkt in het lichaam (werkingsmechanismen) die worden aangereikt ook daadwerkelijk een verschil gaan maken. Dit gebaseerd op de praktijkervaringen opgedaan sinds 2006.

Waarom nu via e-boeken?

Met haar passie voor het helpen van anderen en haar diepgaande kennis op het gebied van vele therapieën die ze creatief combineert, biedt Monique van Poorten een veilige en ondersteunende omgeving waarin cliënten hun persoonlijke groei en welzijn kunnen bevorderen. Naast haar drukke praktijk wil Monique haar kennis graag doorgeven aan een ieder die zelfverantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar gezondheid. Door middel van het lesgeven doet ze dit ook al, maar de tijd is nu rijp om mensen meer handvatten aan te reiken. Vandaar deze site met blogs en e-books. Zodat jij zelf aan de slag kan. Want uiteindelijk zal iemand toch zelf de verandering door moeten voeren. Immers, als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.  Met kleine aanpassingen, als je maar weet welke, kan je een wereld van nieuwe vitaliteit en gezondheid bereiken. Niks vele supplementen, moeilijke diëten, dure biologische voeding of honger lijden. Ben je klaar voor de nieuwe kennis?

Achtergrond Monique van Poorten

Monique van Poorten heeft een brede achtergrond in verschillende therapeutische stromingen, waarvan de belangrijkste klinische Psych-Neuro-Immunologie is. Dit heeft ze in de loop der tijd verbeterd en effectiever gemaakt door genonderzoek analyse (via iGene), oplossingsgerichte psychotherapie en zeker ook Total Reset Methode. Haar integratieve benadering stelt haar in staat om therapie op maat te bieden die aansluit bij de unieke behoeften en doelen van elke cliënt. Ze gelooft in het belang van een holistische aanpak en neemt daarom zowel de emotionele, mentale als fysieke aspecten van het welzijn van haar cliënten in overweging. Ook een belangrijk onderdeel van iemand is zijn of haar persoonlijkheid. Patrick van Velzen (NLP-er) heeft samen met Monique Vrolijken daar een heel duidelijk inzicht in verkregen. Natuurlijk heeft Monique van Poorten dit gekeken op of dit in de praktijk ook zo werkt. En chapeau voor Patrick want het klopt eigenlijk in alle gevallen. Wat vanuit de kPNI ook nog eens te verklaren is. Kortom: hele mooi en vooral praktische tool om mee  te geven aan mensen zodat jullie zelf het beste uit jezelf kunnen halen. Vooral niet de standaard one-size-fits-all benadering.

Veerkracht terugvinden=gezondheid terug

Monique van Poorten gelooft in de veerkracht en het potentieel van haar cliënten en streeft ernaar hen te ondersteunen bij het bereiken van positieve veranderingen in hun leven. Ze heeft inmiddels meer dan 2.000 mensen kunnen helpen in haar praktijk.

Als therapeut blijft Monique van Poorten zich voortdurend ontwikkelen door middel van bijscholing en supervisie, zodat ze haar cliënten de best mogelijke zorg kan bieden. Ze hecht waarde aan goede onderbouwing, samenwerking met artsen en specialisten en het moet ten alle tijden uit te leggen zijn.